Landskrona

Landskrona

Landskrona

Landskrona mitt i Öresundsregionen är en växande stad med cirka 42 000 invånare.

Med mindre än en timmes restid når man ett område med 3,6 miljoner invånare och den internationella flygplatsen Kastrup i Köpenhamn. Tågförbindelserna är täta till Lund, Malmö, Helsingborg och Köpenhamn. Det tar till exempel bara tio minuter att nå grannstaden Helsingborg.

En attraktiv stad att bo och verka i
Här bygger vi nya attraktiva bostäder på attraktiva platser nära havet i centrala staden eller på våra mindre orter. Vi erbjuder också tomtmark för företagsetableringar på strategiska platser.

Selma Lagerlöf om Landskrona
”Vad här är vackert, just nu. Man kunde bjuda hit folk och låta dem betala för att få sitta vid vår strand och se sundet.”

Dessa vackra ord om den skånska staden Landskrona yttrade författarinnan och nobelpristagaren Selma Lagerlöf, som bodde här mellan åren 1885 och 1897, då hon arbetade på stadens flickskola. Det var i Landskrona Selma Lagerlöf  inledde sin författarbana.

Utsikt över hela Öresund
Utsikten från den tiden har inte förändrats. Här kan man fortfarande sitta vid strandkanten och se ut över Öresund, Ven och norra Själland på andra sidan. En klar dag syns tydligt Köpenhamn och Öresundsbron.

Källa: Landskrona.se